Fjärrkontroll till lampor - Så fungerar det

Med hjälp av en fjärrkontroll kan du tända och släcka lamporna hemma precis när du vill. Även när du är på semester. Hur funkar det? Jo, fjärrkontroll till lampor - så här funkar det:

I dag blir våra hem allt smartare i takt med att tekniken utvecklas. En bra funktion som går att fjärrstyra är belysningen i hemmet. Det är skönt utifrån flera olika aspekter.

  1. Du kan tända och släcka lampor utan att vara hemma. Enligt ett schema eller slumpmässigt. Det gör att hemmet ser bebott ut även när du är på jobbet eller är bortrest på andra sidan jordklotet. Det kan vara ditt bästa inbrottsskydd!

  2. Du får en fullgod belysning hemma oavsett årstid eller tid på dygnet.

  3. Du kan spara energi genom att släcka dina lampor med hjälp av smarta funktioner.

Enkel installation

Det finns idag ett stort utbud att välja bland när det gäller fjärrkontroller för dina lampor. De flesta stora bygg- och heminredningsbutiker kan sälja enklare modeller. De funkar på liknande sätt som fjärrkontroll till din tv-apparat. Du kanske redan har en fjärrstyrd kaffebryggare hemma som kokar kaffe så fort du trycker på knappen? Superbra för den som behöver kickstarta dagen med en kopp välbryggt kaffe.

Den här typen av produkter är i regel enkla att installera själv hemma, om du bara följer instruktionerna som följer med den produkt du köper. Om du känner dig osäker, fråga i butiken, fråga en elektriker, eller skriv ut manualer från nätet.

Om du ska sätta in ett mer komplicerat system med belysning för ett stort hus - beställ hem hjälp så kommer du snabbt igång med fjärrstyrningen.

Programmera efter dina rutiner

Du som är just husägare, eller har lägenhet i ett område där du vet att boende riskerar att få just inbrott har mycket att tjäna på att sätta in fjärrstyrda lampor. Vare sig du är hemma eller inte kan du tända och släcka lampor. På distans alltså. Du väljer själv om du vill ha bestämde eller slumpmässigt valda tider. Självklart går den här funktionen att kombinera med vanlig användning så att du också kan styra din belysning som vanligt när du kommit hem.

Ett bra skydd mot tjuvar är att programmera lamporna så att de tänds och släcks då och då, fast du själv inte är hemma.

Med teknikens hjälp kan du programmera dina ljuskällor så att de följer dina rutiner - eller rättare sagt, så att de inte följer dina rutiner.

En tjuv vill gärna lägga pussel på dina rutiner så han eller hon vet ditt rörelsemönster. Släckta lampor skvallrar om att du inte är hemma. Genom att programmera dina lampor och fjärrstyra dem från din mobiltelefon kan du lura tjuven. Det blir då svårt att räkna ut när du är hemma eller inte. Tjuven vill såklart inte träffa dig så med hjälp av fjärrstyrda lampor kan du kanske slippa ett objudet besök.

Skön hjälp för hela familjen

Hela familjen kan ha stor nytta av fjärrstyrd belysning. Det är till exempel skönt att mötas av fönsterlampor som redan är tända när man själv kommer hem i höstmörkret. Om lamporna längs uppfarten och utanför garaget är på känns det tryggare att röra sig utomhus. De kan tändas och släckas med hjälp av både fjärrstyrning och rörelsesensorer.

En annan finess som kopplas ihop med komfort är att fjärrstyra din motorvärmare till bilen. Smarta bilar och mobiler går att koppla ihop så att du möts av en varm bil de kallaste dagarna på året.

Trådlösa sändare med mottagare i olika system hemma ger dig helt enkelt oändliga möjligheter och en både tryggare och smartare vardag.

De flesta trådlösa strömbrytare (för väggen) påminner idag om helt vanliga strömbrytare.

Liknande artiklar

Är det säkert att använda en gammal brödrost?

Spara ström genom att använda timer

Vi erbjuder de allra flesta tjänster inom el och inget jobb är för litet eller för stort!
5 Mar 2020