Elektrikerförbundet - elektrikernas eget fackförbund

Den som arbetar som elektriker går med fördel med i Elektrikerförbundet som är elektrikernas eget fackförbund.

Att vara med i ett fackförbund har många fördelar utöver att man får del av förbundets A-kassa. Här berättar vi lite mer om Elektrikerförbundet och de fördelar som de elektriker som är medlemmar får av sitt medlemskap.

Den som beställer elektrikertjänster får också en rad fördelar när ett anslutet företag anlitas. Bland annat kan du som beställare vara säker på att de elektriker som arbetar hos dig får skäligt betalt, att de har den utbildning som krävs samt får erforderlig fortbildning. För att göra det ännu enklare har Elektrikerförbundet skapat sidan https://tryggaeljobb.se/ som ger information till den som ska beställa elektrikerjobb och även guidar rätt till auktoriserade företag i närheten.

Trygga kollektivavtal

Precis som andra fackförbund förhandlar Elektrikerförbundet om kollektivavtal för att se till att medlemmarna får skäligt betalt för sitt arbete. Elektrikerförbundet har ett antal olika kollektivavtal för olika yrkesgrupper och för anställda vid specifika företag. Bland annat så har man ett avtal för elinstallatörer (detta gäller för merparten av medlemmarna), ett för anställda vid kraftverk, avtal för servicetekniker inom larm och säkerhet samt inom service och reparation av hemelektronik, data med mera.

Extra försäkringar

Ytterligare fördelar som medlemskapet inkluderar är bland annat försäkringar som ger skydd åt såväl medlemmen som dennes familj även på fritiden. I medlemsavgiften ingår bland annat hemförsäkring, olycksfallsförsäkring, inkomstförsäkring och grupplivförsäkring.

Det finns även möjlighet att få en juridisk försäkring att använda om man skulle hamna i juridiska tvister.

Rådgivning kring arbetsmiljö med mera

Att vara medlem i ett fackförbund gör att man kan få rådgivning i frågor såsom arbetsmiljö, arbetstider, ersättning för resor med mera. Om det skulle finnas anledning till åtgärder kan fackförbundet stötta och hjälpa om det skulle uppstå en konflikt gentemot arbetsgivaren eller en kund. Fördelar redan som lärling Arbetsplatser som är anslutna till Elektrikerförbundet ger även den som är lärling fördelar. Man hjälper till i arbetet med att ta fram lärlingsavtal och ser till att den som är lärling får en ordentlig lön för sitt arbete.

Vi utför alla typer av elarbeten för både privatpersoner och företag.
5 Jan 2018