Stort test av Bluetooth-hörlurar

Funderar du på att investera i ett par bluetooth-hörlurar? Redan där har du gjort ett bra val. Ett par rejäla hörlurar med bygel ger dig ett härligt ljud när du lyssnar på musik och i och med att det handlar om bluetooth som teknik så slipper du också en massa sladdar. Du är mobil på ett helt annat sätt.

För att du ska kunna göra ett lite enklare val så har vi här tittat närmare på några av de bluetooth-hörlurar som finns på marknaden och testat dessa. Allt för att du ska kunna göra ett säkrare val. Testerna har skett i olika miljöer - från en tyst, lugn miljö i hemmet vidare till en tunnelbanevagn i rusningstrafik.

Tre favoriter bland tillgängliga bluetooth-hörlorar

Tre faktorer har haft stor betydelse i våra tester: Hur pass bra låter hörlurarna - vilken ljudkvalitet finns? Hur sitter de - och hur känns de på efter några timmars användning? Vilka funktioner finns?

En annan viktig faktor har handlat om priset. Det finns en stor skillnad i pris mellan olika modeller. Vårt mål har varit att hitta prisvärda lösningar. Det innebär att de absolut dyraste hörlurarna har haft betydligt mer att leva upp till än vad billigare modeller har. Är dyrast bäst?

Baserat på detta har vi hittat några klara favoriter och skapat en topp-tre lista. Den ser ut som följer:

  1. Jabra Evolve. Med de här hörlurarna cementerar danska Jabra sin status som ledande aktör vad gäller brusreducerande hörlurar. En stor fördel med dessa hörlurar är att de klarar upp till 30 meter utan problem - många andra tappar kontakten redan efter dryga tio meter. Sett till pris och sett till vad du får för pengarna: en solklar vinnare - även om man kanske kan anmärka lite på det rent estetiska.

  2. Sony WH-1000XM4. Nej, det blev ingen vinst i det här testet för de här hörlurarna. Något som annars brukar vara fallet. De här hörlurarna är överlägsen etta om man ser till premiumklassen, men mot den ovan nämnda danske utmanaren räcker man inte till. Har du däremot en lite högre budget så är Sony WH-1000XM4 ett riktigt, riktigt bra val. Överlägset ljud, skön passform och jättebra brusreducering. Ett bra val - om du vill ha det lilla extra och är villig att betala för det.

  3. Sennheiser PXC 550-II. Hörlurar som faktiskt är bättre än vad tillverkaren säger - är det möjligt? Ja, faktum är att dessa hörlurar uppges ha en räckvidd på 10 meter. Här har man tagit i riktigt i underkant. Vi skulle säga att den ligger närmare tjugo - och då har vi även testat lurarna i hus med rena betongväggar. Detta är en av anledningarna till pallplatsen, men även det faktum att brusreduceringen är grym, att lurarna är snygga och att ljudet är bra spelar en stor roll i vår bedömning. Sennheiser är av hävd kända för att erbjuda lösningar med riktigt bra ljud. Denna modell är inget undantag från detta. Ett bra val!

Elektriker med fokus på din säkerhet.
1 Nov 2021