Skrivare som går att koppla till telefonen

Många av dagens skrivare har bluetooth vilket gör att du lätt kan hitta dom med din dator, surfplatta eller telefon och göra utskrifter utan att behöva installera krångliga program och drivrutiner. Ibland finns det lätta adapterlösningar som gör att du kan ansluta telefonen direkt till skrivaren med usb. Vi går igenom några av de skrivare som finns och som är kompatibla med din telefon.

Portabla skrivare

Något som har kommit starkt det senaste åren är portabla skrivare. Man skulle kunna dela upp portabla skrivare i tre olika kategorier:

Portabla skrivare för bilder

De är ungefär lika stora som en smartphone och skriver snabbt och enkelt ut bilder av god kvalité. Det gör att din telefon nästan blir som en gammaldags polaroidkamera. Direkt när du tagit bilden kan du skriva ut en eller flera fysiska kopior. Detta är en perfekt present till alla som tar mycket bilder med sin smartphone och gärna delar dom med andra. Även om skrivarna inte är så dyra så kan kassetterna med papper kosta desto mer.

Portabla skrivare för text

Detta är otroligt smidigt för den som jobbar på olika ställen och som behöver skriva ut fakturor, kontrakt eller andra typer av dokument när den är på språng. De är lite större än de portabla skrivarna för bilder. Utskrifterna är svartvita och går att få i ett praktiskt A4-format.

Portabla skrivare för bilder och text

Det går även att få en portabel skrivare som kan skriva ut A4 i färg, så rent teoretiskt kan dessa även skriva ut bilder. De är ännu lite större än de som bara skriver ut i svartvitt och kvaliteten på bildutskriften kanske inte är den bästa. Men om man vill ha något som är portabelt och versatilt när det kommer till utskrifter så är detta en bra lösning.

Laserskrivare

Ofta är laserskrivare dyrare än bläckstråleskrivare men då man inte behöver köpa dyra färgpatroner så ofta så kan de ändå löna sig i längden. Laserskrivare skriver ut fortare än bläckstråleskrivare så för den som skall skriva ut mycket papper och dokument så är det praktiskt. Laserskrivare använder ett pulver som pigment och kan inte torka ut.

Bläckstråleskrivare

Om man vill skriva ut både bilder med hög kvalite och vanliga dokument skall man satsa på en bläckstråleskrivare. Precis som de ovanstående skrivarna kan man idag få dem med bluetooth eller wifi vilket gör att de enkelt går att koppla ihop med din telefon. Många bläckstråleskrivare har även andra egenskaper som scanner och kopiator.

Vi hoppas den här guiden har hjälp dig välja din framtida skrivare!

Elektriker med fokus på din säkerhet.
8 Dec 2021