Powerbank - Stort test - Vilken är bäst?

Att ha en fungerande powerbank är ett måste för den moderna, uppkopplade människan.

En powerbank är slimmad och kräver inget större utrymme: man kan ha den i byxfickan eller i handväskan och plocka fram den när batteriet till telefonen börjar blinka rött. En livräddare för många och i synnerhet idag då många arbetar på distans.

Att kunna vara kontaktbar är en förutsättning för att klara av många av dagens arbeten. Man ska kunna ringa och ringas till, man ska kunna kolla sin mail och man ska kunna kommunicera även på annat sätt. Detta sliter på telefonen och ju fler applikationer man har öppna, desto snabbare laddar telefonen ur.

Testet ger dig rätt powerbank

Vi har här genomfört ett test av olika powerbanks i syfte att förenkla för dig. Att välja är inte helt enkelt. Tyvärr så växlar det ganska kraftigt i kvalitet och att tvingas köpa nya med jämna mellanrum är både frustrerande och förödande för den egna ekonomin.

Det här testet kommer förhoppningsvis att leda till att du gör rätt val - utifrån din budget - direkt och hittar en powerbank som fyller dina behov.

Och vinnaren är …

Marknaden för powerbanks är gigantisk. Det finns hur många olika modeller som helst och det finns en enormt stor spännvidd vad gäller både märken, priser och effekt. Klart står att det finns powerbanks som inte håller måttet, de är klumpiga, långsamma och håller inte alls så länge som man har rätt att kräva.

Klart står dock även att det finns exempel på det motsatta: powerbanks som ger dig allt du behöver och som heller inte kostar skjortan. Vårt test här bygger på den genomsnittlige svenskens behov och här nedan presenterar vi de tre vinnarna och de vi rekommenderar dig att köpa:

  1. Linocell Premium 15.000 mAh: Den här powerbanken vinner vårt test på ett hårfint sätt. Samtliga tre finalister är jämbördiga och egentligen värdiga vinnare. Men, det som fällde avgörande är den ringa storleken, det stora effekten och det relativt låga priset - du köper den för 499 kronor. En värdig vinnare, trots målfotot.
  2. Detaco Powerbank 20.000 mAh: Den här powerbanken har en högre effekt och ett lägre pris än vad ettan på listan har. Dock så känns den lite klumpigare och det var detta faktum 447 gram mot 330 gram - som slutligen fällde avgörande.
  3. Linocell Premium: Den lättaste - 230 gram - powerbank av våra tre. Låt inte den ringa vikten lura dig: Linocell Premium har en väldigt bra effekt och kommer samtidigt med ett väldigt lågt pris - 399 kronor. Riktigt ända fram räckte det emellertid inte, men att det ändå är ett bra köp - det råder det inga som helst tvivel om.

Ökad efterfrågan på powerbanks

Dessutom så har telefoner idag en begränsad hållbarhet och en telefon med något år på nacken kommer att ladda ur avsevärt mycket snabbare än en ny. Tycka vad man vill om detta - hållbarhet kontra pris, exempelvis - men nu ser det ut på detta sätt och detta gör att behovet av en powerbank blir stor.

Genom att kunna ladda telefonen när som helst och oavsett om man är utomhus eller inomhus gör att man också kan möta kraven på att vara anträffbar. Och, givetvis: även att man kan slösurfa, lyssna på musik eller kolla av sina olika sociala medier.

Elektriker med fokus på din säkerhet.
16 Jun 2021